26 Mart 2008 Çarşamba

Cep Telefonunla Şekerini Ölç!

Cep Telefonunla Şekerini Ölç!

Şeker hastalığının yaygınlaşması sebebiyle hastaların kullandığı ölçüm aletlerinin bulunduğu sektör de gittikçe büyüyor. Uluslararası Diabet Fedarasyonunun yaptığı bir araştırma dünyada 194 milyon şeker hastasının olduğunu ortaya koymuş. Yine yapılan başka bir araştırmada şeker ölçüm aletlerinin bulunduğu sektörün geçen yıl 3.5 milyar dolar büyüklüğe ulaştığını belirlemiş. Bu da 2005' ten itibaren yüzde 12' lik bir artış demek. Sürekli büyüyen bu pazara LG'de girme kararı almış. Hem telefon olup hem de şeker hastalıgını ölçebilen bu alet, şeker hastalarının yanında birkaç alet taşımasını da engelliyor. LG' nin bu yeni cihazıyla hasta, ölçümü yapmak için parmak ucundan aldığı kanı telefona sürüyor ve telefon da ölçümlemeyi yapıyor.
Şeker hastalığı ani ölümlere yol açabilen kritik bir rahatsızlık olduğu için, şeker hastalarının yanında veya bulunduğu yerde bir ölçüm aleti taşıması şart. Ama bir yandan da hastanın her an yanında ölçüm aletini taşıması zor olsa gerek. Bu yüzden LG' nin geliştirdiği hem telefon olup hem şeker ölçüm özelliği taşıyan bu cihaza, şeker hastalarının büyük bir rağbet göstereceğini düşünüyorum. LG'nin şeker ölçüm aletleri sektörünün büyümesini değerlendirmesi ve böyle bir ürün tasarlaması da oldukça yenilikçi ve iyi bir fikir.Eğer LG beklediği ilgiyi görürse bence diğer telefon firmalarının ürünlerinde de aynı veya benzer özelliklerle karşılaşabiliriz. Hep söylediğim gibi yine ürünün tanıtımı iyi yapılmalı. Yani iyi bir reklam filmi ve iyi bir slogan şart. Ve şunu eklemeliyim ki ileriki günlerde cep telefonlarında daha hangi özellikleri göreceğimizi merakla bekliyorum. :)

1 yorum:

Melike Demirbağ Kaplan dedi ki...

Sence iki ya da daha fazla ürünü aynı ürün içinde birleştirmek doğru bir şey mi? [Doğru ya da yanlış demiyorum, ama ürünlerin ayrışması gerektiğini iddia eden bazı insanlar var, o açıdan merak ettim]