18 Mart 2008 Salı

KİŞİYE ÖZEL, EN SAĞLIKLI YATAK

KİŞİYE ÖZEL, EN SAĞLIKLI YATAK

Evoteks firması dünyanın ilk kişiye özel yatağını üreterek yatakta bir devrimi gerçekleştirmiş. Herkesin bildiği gibi sağlıklı bir yaşam için en önemli unsurlardan biri uyku. Ve uyku süreci zihinsel ve bedensel fonksiyonların düzenlendiği aktif bir süreç. 24 saatin her anının verimli bir şekilde geçmesi için uyku çok önemli. Evoteks firması tüketicilerin bu ihtiyacına en uygun cevabı nasıl verebiliriz diye düşünmüş ve Dr. Mattress' i üretmiş. Dr. Mattress yatakları herkesin kilosu, boyu, vücut şekli için özel olarak tasarlanıyor. Evli çiftler için de her iki kişinin ayrı ayrı ölçümleri yapılarak bir yatakta toplanıyor ve her kişi için ideal basınç dağılımı, yatış ısısı ve sağlıklı omurga duruşu sağlanacak şekilde üretilen biyometrik yataklarda kullanılan destek ve konfor sistemi sayesinde yatağın iki tarafı farklı biyometrik ölçümlere göre hazırlanabiliyor. Doktorlar ve fizyoterapistler eşliğinde yapılan ölçümler, özel bilgisayarlı bir yatağa yatılarak gerçekleşiyor. Ve kişilerin özel biyometrik haritaları uzmanlar tarafından yorumlanıp bu bilgiler eşliğinde kişiye özel yataklar hazırlanıyor. Ayrıca Dr. Mattress yatakları ortapedik ve ergonomik özelliğe de sahip.
Günümüz dünyasında, fiziksel sağlık problemi (özellikle bel ağrısı vb. ) ve uyku problemi çeken birçok insan var. Bence, Dr. Mattress yatakları hem fiziksel sağlık problemi çeken insanlar hem de uyku problemi çeken insanlar için çok ideal. Bu ürünü alan müşterilerin daha çok orta yaş ve üstü insanlar olabileceğini düşünüyorum. Ürünün tanıtımı için de çok iyi bir reklam filmi şart. Reklam filminin biraz önce de değindiğm gibi alıcıların daha çok orta yaş ve üstü insanlar olabileceği düşünülerek tasarlanması gerekiyor. Ve reklam filminde ürünün tüm özelliklerinin etkileyici bir şekilde vurgulanması gerekiyor. Ayrıca sağlıklı bir uykunun insanların gün içerisindeki aktiviteleri için çok gerekli bir unsur olduğu çeşitli söylemlerle vurgulanması da insanları etkilemede başarılı bir yöntem olabilir. Bunların yanında güçlü, etkileyici bir sloganın bulunması da çok önemli bir faktör. ( kendimden biliyorum :) ) Ayrıca şunu belirtmeliyim ki Dr. Mattress ismi ( türkçe anlamıyla doktor yatak anlamına geliyor. ) oldukça güzel ve ürünün özelliklerini içinde saklayan gizemli bir isim.

1 yorum:

Melike Demirbağ Kaplan dedi ki...

Üst, orta-üste hitap eden bir ürün olarak isim seçimi fena değil, ama genel olarak baktığımızda İngilizce konuşmayan ülke vatandaşlarına çok bir şey ifade etmez herhalde. Tabii yine Dr'dan bazı çağrışımlar yapmak mümkün olur. Ben genelde bu tip marka isimlerini pek sevmiyorum, doktor pimapeni de sevmiyorum mesela.